top of page

Tráviace enzýmy – aby sa jedlo nemenilo na tráviace problémy

Updated: Apr 7, 2022

Čo pociťujete vo Vašom bruchu po najedení?

Je to príjemný pocit, alebo Váš obed registrujú aj vo vedľajšej kancelárii? Trpíte plynatosťou a nadúvaním? Máte pocit, akoby ste mali v žalúdku balvan? Všetko, okrem príjemného a tichého pocitu nie je dobré.

zaludok1

Prečo je také dôležité mať zdravý tráviaci trakt? Vplýva totiž na celý rad procesov v našom tele. Ukrýva sa v ňom asi 80% imunitného systému, vstrebáva do tela všetky potrebné živiny. Ak je tráviaci trakt zanesený, nedokážeme z potravy, ani zo suplementov dostať všetky potrebné látky a živiny pre naše telo. To spôsobuje, napríklad, aj zlú regeneráciu nervovej a svalovej sústavy, čo má za následok nedostatok energie počas dňa a zlý spánok počas noci. Ak máte nefunkčný imunitný systém, stačí sa na Vás pozrieť a všetky baktérie a vírusy majú vo Vašom tele živnú pôdu. Tie sa, zvyčajne, liečia antibiotikami, ktoré ešte viac poškodzujú stenu tráviacej sústavy a bludný kruh sa uzatvára.

Čo znamená mať zdravé trávenie? Za normálne sa považuje, ak po jedle nepočujete žiadne výrazné zvuky, necítite žiadne kŕče, ani nepríjemné pocity v bruchu, ani pálenie záhy,  nenadúva Vás, ani netrpíte plynatosťou. Vaša stolica by mala byť na dennej báze a banánovej konzistencie, bez enormného zápachu a námahy pri jej vylučovaní.

Na zdravom trávení sa podieľa enormné množstvo látok a faktorov. Medzi najzákladnejšie patria: kyselina chlorovodíková, tráviace šťavy, žlč a tráviace enzýmy. Tráviace enzýmy sú látky, ktoré napomáhajú štiepiť a tráviť jednotlivé zložky potravy (cukry, tuky a bielkoviny) a vstrebať ich do tela. Zlepšujú imunitný systém a znižujú zápal. Jedným zo základných predpokladov vzniku rakoviny, je nestrávená potrava v tráviacom trakte. Práve preto sa pri alternatívnej liečbe rakoviny, používajú vysoké dávky tráviacich enzýmov.

IMG_4643

Tráviace enzýmy značky Viridian sú unikátne tým, že sú z prírodných zdrojov a navyše aj obal kapsuly je na báze vojtešky, spiruliny a čučoriedky. Každá tableta obsahuje 100 mg HCl (kyseliny chlorovodíkovej). Všetky zložky tablety sú 100% aktívne a neobsahujú žiadne geneticky modifikované, alebo ožiarené zložky, ani konzervačné látky, umelé farbivá, pšeničný lepok, pšenicu, laktózu, ani pridané cukry.

Tieto tráviace enzýmy sú u nás k dispozícii k priamemu odberu. V prípade otázok nás kontaktujte, radi Vám odpovieme všetky otázky.


📱0907 568 443

💻rehanfyzio@gmail.com

⌨️správa na FB (Rehan Fyzio)

📸správa na Instagrame (rehanfyzio)

🗺SNP 763, Nová Dubnica


Autor: Mgr. Natália Šedíková

27 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page