top of page

Riešenie brušnej diastázy v praxi

Updated: Apr 7, 2022


Ach tá diastáza! Aj Vás trápi a neviete si s ňou rady? Poďte sa s nami pozrieť, ako s ňou dokážeme bojovať u nás v Rehane.



Pozrite si progres našej klientky v rámci riešenia jej problému s brušnou diastázou, ktorá sa možno týka aj Vás, nakoľko ide o častý problém.


22179991_756679794538876_2715236569361062849_o

Na fotografiách môžete vidieť progres našej klientky.

Na začiatku nevedela klientka absolútne aktivovať svoje brušné svaly, čoho výsledkom bola uvoľnená brušná stena a „vypuklé bruško“. Bolo tiež možné pozorovať rozostup pupka (tzv. diastáza), čo môžete vidieť lepšie aj na fotografiách z týždňa #2.


Na posledných fotografiách môžete vidieť, že klientka má už „zacelenú“ brušnú stenu.

S klientkou sme nacvičovali správne dýchanie, posilňovali hlboký stabilizačný systém a tak isto sme jej ukázali aj iné cviky na posilnenie svalov.


Tento problém je veľmi častý u ľudí, ktorí majú oslabenú brušnú stenu (napr. častým sedením a nedostatočnou aktiváciou hlbokého stabilizačného systému) a tak isto často postihuje aj mamičky po pôrode, ktoré neposilňujú svoje svaly alebo ich posilňujú nesprávne.


Našej klientke lekári odporučili necvičiť, pretože v mladosti trpela dýchavičnosťou. Po správnom cvičení sa jej nie len, že nič nestalo, ale naopak vyriešila dlhoročný problém.


Ak máte dojem, že diastáza sa týka aj Vás, prečítajte si tento článok od našej hlavnej fyzioterapeutky Mgr. Natálie Šedíkovej:

a rezervujte si svoj termín u nás na:


📱0907 568 443

💻rehanfyzio@gmail.com

⌨️správa na FB (Rehan Fyzio)

📸správa na Instagrame (rehanfyzio)

🗺SNP 763, Nová Dubnica

Vaše „vypuklé bruško“ totiž nemusí znamenať to, že máte veľa tuku, ale iba to, že nemáte správne posilnené kľúčové svaly.


Tešíme sa na Vás.

46 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page