top of page

Rhodiola rosea – rozchodnica ružová – vyrovnávač stresu

Updated: Apr 7, 2022

Počuli ste už niekedy o adaptogénoch? Sú to látky (extrakty z bylín), ktoré pomáhajú vyrovnávať vnútorné prostredie.

Pre Vás to znamená, že to, čo je nízke, zvyšujú (testosterón) a čo je vysoké, znižujú (stresový hormón – kortizol, krvný tlak atď.). Výsledkom je lepšia imunita, manažment stresu, vyššia energia, lepšia reakcia na psychický a fyzický stres, zlepšenie kvality pokožky a mnohé iné.

Ako Vám Rhodiola v praxi pomôže? Nasledujúci príbeh Vám to objasní:

Jozef, muž okolo 40-tky, má náročný deň. Ráno sa prebudí, prakticky funguje len na zotrvačnosť svojich stereotypov, pretože po neprespatej noci toho príliš veľa nenaoddychoval. Šupne do seba toast so šunkou a syrom, zapije ho kávou s cukrom a vezie deti do školy. Počas cesty stihne vybaviť ešte niekoľko telefonátov a popri tom mu zozadu džavocú deti. Tie po 40-minútovej ceste, prevažne v zápchach, vyloží pred školou.


Pokračuje na rokovanie vo firme a už ho zavalí prvá vlna únavy. Vôbec sa nevie sústrediť na prácu, jeho kreativita sa môže prirovnať úrovni kreativity kvetináča na okne. Hádže do seba ďalšiu kávu, tento krát z automatu a s dvojitou dávkou cukru. Nevie sa dočkať obeda. Keď konečne príde táto vysnívaná chvíľa, za jazdy na stretnutie hodí do seba kung pao s rezancami.


Po asi pol hodine prichádza ďalšia vlna únavy. Medzi tým mu volá manželka, že sa jej pokazilo auto a nemá sa ako staviť pre deti a zaviesť ich na krúžky. Po stretnutí letí pre deti do školy a robí šoféra na popoludňajšie aktivity. Keďže nemá splnené všetky povinnosti z práce, vracia sa naspäť do kancelárie. Jeho úroveň výkonu, sústredenia a kreativity je ešte hlbšie pod nulou, ako bola ráno. Cíti nepríjemné pocity v oblasti hrudníka a potí sa viac, ako zvyčajne. O 19:00 to vzdáva, pretože vie, že týmto spôsobom nič nové nevymyslí. Túžobne myslí na svoju posteľ.


Keď sa vráti domov, jeho namosúrená manželka mu vyčíta, „Kde tak dlho trčí?!“ a že je stále sama. Toto sú posledné myšlienky, a ktoré má Jozef náladu. Popri „počúvaní“ výčitiek myslí na zajtrajší, dôležitý meeting. Keď sa navečeria, ide do sprchy a líha si do postele. No jeho myšlienky sa nie a nie utíšiť. Po polnoci si dá tabletku na spanie a konečne zaspáva plytkým spánkom. Na druhý deň o 6:00 sa kolotoč začína nanovo.

V tomto mini príbehu ste sa možno viacerí našli. Jozefov problém je komplexnejší, no najsilnejším problémom je jeho stres a vyťaženosť. Ten mu vie Rhodiola od Dr. Mercolu pomôcť zvládnuť. Rhodiola tejto značky je výnimočná v tom, že rastie na Sibíri. To znamená, že má extrémne ťažké podmienky pre život a tým pádom sú jej adaptogénne účinky oveľa silnejšie. Je tiež veľmi  koncentrovaná a v jednej tablete nájdete 320mg extraktu Rhodioly.


Nemá žiadne vedľajšie účinky a je vhodná pre ľudí, ktorí pociťujú veľa stresu (vedúce funkcie, športovci, podnikatelia…), majú problémy s imunitou, pociťujú nepokoj a podobné symptómy. Neobsahuje žiadne farbivá, plnivá, ani toxické prísady. Má tiež antidepresívne, protiúzkostné a protirakovinové účinky, pomáha prekonať syndróm vyhorenia.

Rhodiola rosea je u nás k dispozícii k priamemu odberu. V prípade otázok nás kontaktujte, radi Vám odpovieme na všetky otázky.

📱0907 568 443

💻rehanfyzio@gmail.com

⌨️správa na FB (Rehan Fyzio)

📸správa na Instagrame (rehanfyzio)

🗺SNP 763, Nová Dubnica

Autor: Mgr. Natália Šedíková

30 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page