top of page

Medová masáž

Updated: Apr 8, 2022

Medová masáž sa využíva ako jedna z terapeutických alebo relaxačných postupov v odvetví masáží, ale aj vo fyzioterapii. Má mnoho výhod pre telo, zdravie ale aj psychiku človeka. Môže sa využívať ako relaxačná masáž alebo za účelom zdravotných benefitov pre človeka.





Medová masáž pomáha odstraňovať toxíny z tela, je detoxikačná. Z tohoto dôvodu je dôležité po masáži piť dostatočne veľa tekutín. Detoxikácia prebieha ešte 24 hod po ukončení masáži. Úprava metabolizmu a zjemnenie pokožky sú ďalšie z výhod. Napomáha aj pri dýchacích a žalúdočných ochoreniach. Med obsahuje množstvo minerálných látok a vitamínov, ktoré sa pri masáži uvoľňujú do tela.

Indikácie medovej masáže sú:


- bolesť chrbta

- svalové napätie

- únava a stres

- potreba detoxikácie pokožky

- stuhnuté fascie a podkožie

- reuma

- bolesti hlavy

Kontraindikácie medovej masáže sú:


- alergia na med

- kožné ochorenia alebo akékoľvek mechanické poškodenie kože či otvorené rany v mieste vykonávania masáže

-vysoký očný alebo krvný tlak

- trombóza

- infekčné ochorenia



Masáž sa vykonáva kvalitným tekutým medom, ktorý sa nanesie na masírovanú časť a pomocou rúk sa technikou "odliepa" alebo "pumpovania" pracuje s podkožím. Masáž je príjemná a nie je bolestivá. Trvanie masáže je minimálne 30 minút. Po ukončení sa med zotrie pomocou namočeného uteráčika v teplej vode a telo sa od medu dôkladne očistí.

Medová masáž sa neaplikuje na tvár brucho a hrudník.

Odporúča sa absolvovať ako prevencia raz za mesiac. Pokiaľ je problém akútny môže sa vykonávať raz za dva alebo tri týždne.


Ak Vás medová masáž zaujala a chceli by ste vyskúšať jej skvelé účinky doslova na vlastnej koži, stačí sa nám ozvať cez ktorékoľvek nižšie uvedené kontakty:


📱0907 568 443

💻rehanfyzio@gmail.com

⌨️správa na FB (Rehan Fyzio)

📸správa na Instagrame (rehanfyzio)

🗺SNP 763, Nová Dubnica



293 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page