top of page

D3/K2 – ako sa prepracovať k pevnému zdraviu

Updated: Apr 7, 2022

Ak by som mala stručne zhodnotiť vitamín D3/K2, povedala by som iba „tekutý poklad“.

Ťažko sa mi hodnotia jeho účinky len v jednom článku, no zhrniem Vám tie najdôležitejšie, ktoré som si na sebe všimla.

sunshine

Imunita

Odkedy používam vit. D3/K2, moja imunita sa rapídne zlepšila. Ak používate vit. C a stále Vám obchádza nádcha, alebo chrípka, môžete si byť istí, že máte nedostatok vit. D. O nutnosti užívania najmä v dňoch, kedy nesvieti slnko snáď nemusím hovoriť, no ani to slniečko nie je až taký optimistický zdroj. Preto ho odporúčam užívať celoročne na dennej báze. Mechanizmus účinku je veľmi komplexný, keďže vit. D je nenahraditeľný pri dosahovaní hormonálnej rovnováhy, pre odstránenie plesní z organizmu atď.

Zuby a kosti

Staré známe „Ak chceš mať zdravé zuby a kosti, musíš mať dostatok vápnika“ by sme pokojne mohli poopraviť na „Ak chceš mať zdravé zuby a kosti, musíš mať dostatok vit. D3, vit. K2 a magnézia“. Už svetoznámy vedec a zubár Weston Price svojim dlhoročným výskumom na tisíckach ľudí potvrdil úzky súvis medzi deficitom vit. D3 a K2 a zubným kazom a deformáciami skeletu (kostry). Ak nespĺňate podmienku novej vety, jednoducho sa Vám vápnik do zubov a kostí nedostane, tým pádom je Vám suplementácia vápnika zbytočná, až kontraproduktívna, pretože sa usádza na miestach, kde nemá (napr. kĺby) a Vy vyhadzujete svoje peniaze von oknom. Vit. D3/K2 teda slúži ako veľmi účinná prevencia pred osteopéniou a osteoporózou a tieiž pred vznikom zubného kazu. Mechanizmus účinku je podobný pri oboch.

Hormonálna rovnováha a psychická pohoda

Všimli ste si niekedy na sebe, že od jesene do jari nie je nálada práve v najveselšom spektre? Áno, aj na toto pôsobí nedostatok vit. D. Súvisí to s nedostatkom slnečného žiarenia v jesenných a zimných mesiacoch. Je potvrdené, že deficit vit. D je úzko prepojený s depresiami, úzkosťami a psychickými poruchami. Tento stav spôsobuje hormonálna nerovnováha. A keďže hormóny riadia fungovanie všetkých procesov v tele, môžeme spomenúť aj ďalšie komplikácie, ktoré vznikajú pri jeho deficite. Najzásadnejšie sú: problémy s menštruačným cyklom, gynekomastia (zväčšenie prsných žliaz u mužov), problematická funkcia štítnej žľazy, problémy s erekciou, zhoršené spaľovanie tuku a ťažšie naberanie svalovej hmoty, prípadne jej úbytok.

Tehotenstvo a zdravé bábätko

Každý milujúci rodič chce, aby jeho dieťa bolo zdravé. Málo kto si však uvedomuje, že o zdravie svojho dieťaťa by sa mal pričiniť ešte pred jeho splodením! Vitamínové a minerálové deficity spôsobia poruchy vo vývoji dieťaťa a tiež zhoršený zdravotný stav matky. Predstavte si, že mamička je v hlbokom deficite vitamínov a minerálov. Z tohto neblahého stavu ešte všetko, čo má, rozdá bábätku v brušku a tak sa dostáva do situácie, kedy začne telo čerpať živiny z toho, čo má. To znamená zo svalov, nechtov, kostí, zubov a vlasov. Preto už tá hriva na hlave a nechty na rukách nie sú to, čo bývali a ani tá panva nedrží tak, ako kedysi. Dopĺňanie vit. D3/K2 ešte pred počatím dieťatka Vám zabezpečí, že všetci traja účastníci budú mať oveľa ľahší priebeh tehotenstva a života 🙂

Perličkou na záver je, že vyššie spomínaný Weston Price skúmal kriminálnikov a súvis deficitu aj vit. D3 a K2. Zistil, že všetci boli deficitní na tieto vitamíny počas tehotenstva. Súvisí to s psychickým vývojom a nedostatkom týchto vitamínov počas tehotenstva.

IMG_4548

Verím, že po prečítaní tohto stručného článku mi dáte za pravdu a tiež budete považovať vit. D3/K2 za tekutý poklad.

V Rehane vždy dbáme na najvyššiu kvalitu služieb a produktov, preto u nás dostanete vit. D3/K2 v tekutej forme, v nemeckej kvalite a bez toxických prísad.

Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať na:


📱0907 568 443

💻rehanfyzio@gmail.com

⌨️správa na FB (Rehan Fyzio)

📸správa na Instagrame (rehanfyzio)

🗺SNP 763, Nová Dubnica

Autor: Mgr. Natália Šedíková

13 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page