top of page
Writer's pictureNatália Šedíková

Aurikuloterapia

Updated: Apr 11, 2022

Aurikuloterapia je odborné označenie pre terapiu akupresúrnych bodov ucha (ušnice). Je to projekcia mikrosystému ľudského tela na uchu človeka. Patrí medzi liečebné techniky vychádzajúce z tradičnej medicíny.




Akupresúrne body na ušnici sú oveľa menšie ako body telovej akupunktúry.

Ošetrenie akupresúrnych bodov ušnice sa vykonáva aplikáciou semienka (VACCARIA HISPANICA) na náplasti. Semienko ,ktoré je prilepené na náplasti vytvára tlak na akupresúrnom bode ucha a stimuluje tak konkrétnu zónu zodpovedajúcu za príslušný orgán v tele.




Ušná akupresúra je nenáročná a účinná liečebná technika. Využíva sa najmä na liečbu bolesti, alergických ochorení, zápalov, funkčných porúch čreva, žalúdočných ťažkostí, gynekologických problémov a mnoho iného.

Má podporný efekt pri liečbe závislostí, redukčnej diéte, zvládaní stresu a liečbe psychosomatických problémov. Je vhodná takmer pre všetkých.

Aurikuloterapia má veľmi málo kontraindikácii, napriek tomu ju nie je možné vykonávať:


- u ľudí s hemofíliou a inými poruchami krvácavosti

- ľudí s akútnou psychózou a motorickým nepokojom

- v tehotenstve

Je výborným doplnkom k reflexnej masáži chodidiel, ktorú u nás v Rehane vykonávame taktiež.



Ak Vás aurikuloterapia zaujala vyskúšajte ju u nášho maséra Richarda Šramku, ktorý vám ochotne vysvetlí všetky ostatné detaily. Kontaktovať nás môžete na:


📱 0907 568 443

💻 rehanfyzio@gmail.com

⌨️ www.facebook.com/rehanfyzio

📸 www.instagram.com/rehanfyzio

🖥 www.rehanfyzio.sk

🗺 SNP 763, Nová Dubnica

🖱www.eshop.rehanfyzio.sk

Tešíme sa na Vás.


Ak sa Vám článok páčil, zdieľajte ho so svojimi blízkymi a dajte Rehanu na Facebooku “Páči sa mi to” a na Instagrame„Follow“. Máme tiež kanál na Youtube, kde môžete odoberať všetky video novinky od nás. Dostanete sa tak k pravidelne publikovanému materiálu, ktorý Vám môže pomôcť.

Okrem toho, máme aj nový eshop, kde si môžete kúpiť oblečenie tvorené zo srdca a tiež najkvalitnejšie doplnky výživy. Nájdete ho na www.eshop.rehanfyzio.sk


Autor: Masér Richard Šramka

174 views0 comments

تعليقات


bottom of page